Posted on

Verschillende soorten dans in Amsterdam

Verschillende soorten dans in Amsterdam
In Amsterdam zijn ontzettend veel dansscholen te vinden en op iedere avond van de week wordt er wel ergens een spectaculaire dans uitgevoerd. Dansen bestaan al vanaf de prehistorie en is door de eeuwen heen steeds verder ontwikkeld. Door verschillende invloeden van over de hele wereld zijn er meer en meer stijlen bijgekomen en de muziek wordt er beter op aangepast. In Amsterdam zijn zeven dansstijlen het populairst.

Volksdansen

In Hongarije is dit de dans van de dag. Hier wordt iedere dag aan volksdansen gedaan en er worden meerdere malen per maand kampioenschappen gehouden. In Nederland lijkt de jeugd deze dansvorm wat ouderwets te vinden, maar eigenlijk danst iedereen een vorm van volksdansen op bijvoorbeeld feesten. De volksdans is een feestelijke dans die veelal in groepen wordt uitgevoerd. Het is echter wel mogelijk de dans met een partner te dansen. De dans wordt nooit alleen gedanst.

Hofdansen

Deze dansvorm is eigenlijk hetzelfde als volksdansen, maar dan mooier. De mensen van rijke afkomst vonden de volksdans wat smakeloos voor hun levensstijl en maakten de dans stijlvoller en chiquer. Deze hoffelijke vorm van volksdansen wordt daarom hofdansen genoemd.

Stijldansen

De meest bekende vorm onder de jeugd en eigenlijk is het ook de dansvorm die iedereen hoort te kennen. Stijldansen hoorde in het verleden echt bij de opvoeding van kinderen en hoewel zij tegenwoordig vaak zelf mogen kiezen gaan zij toch minimaal een jaar naar de dansschool om te leren stijldansen. Wie binnen de dansschool stijldansen leert, leert vaak dansen als de wals, de tango, de quick step, de jive en de rumba. Dit aanbod is echter niet overal hetzelfde. Daarnaast wordt er vaak ook een enkele lijndans aangeleerd voor het plezier.

Klassiek en modern ballet

Ballet zal altijd wel een beetje de dans van de dames blijven, hoewel veel mannen er ook ontzettend goed in zijn. Klassiek ballet gaat volgens strakke vaste passen en regels, welke bij het modern ballet vrijer zijn.

Jazzdance

Deze dans draait vooral om draaitechnieken en veel bewegingen met de benen. Jazzdance is een dansvorm met veel details en moeilijke technieken. Het is erg populair onder de jongere generatie en wordt dan ook zeer internsief beoefend.

Hiphop

Deze dansvorm is echt de dans van de jeugd. Je moet er erg lenig voor zijn en moeilijke technieken aan kunnen leren. Hiphop draait vooral om bewegingen op de vloer, waarbij je als het ware met het lichaam en de ondergrond speelt. Ook breakdance is een vorm van hiphop.

Funckyjazz

Dit is een combinatie tussen jazzdance en hiphop, een dansstijl die steeds populairder wordt onder de Amsterdamse jeugd. De dans is zeer eigentijds en laat veel aan de improvisatie over. Hierbij gaat het vooral om wat je kan en hoe snel je dit kan, met behoudt van een bepaalde basis.

Danssholen in Amsterdam

Wilt u gaan dansen en zoekt u een dansshool in amsterdam voor danslessen? Of mischien wilt u wel prive danslessen voor uw bruiloft. Kijk dan eens op de locatie pagina. Het is aanbod in Amsterdam is zeer gevarieerd van dansles stijldansen (ballroom en latin) tot salsa of argentijnse tango.

.
Dansen amsterdam